serpentmanlleu.cat

El serpent dels Menuts és una festa que va començar al 2007 amb el motiu d’atraure el públic més petit. Es va veure que la festa dels “grans” agradava molt i tenia un èxit bastant gran i llavors es va decidir que calia atraure a l’únic públic que quedava per conquistar amb la llegenda del Serpent, els menuts.

 

El primer any va fer el serpent l’associació Mares Món amb material reciclat (suro, roba i cartró). Aquest serpent tenia el cap de cartró i només es va fer servir el primer any, ja que el cos aguantava però el cartró es feia malbé a passes gegants.

L’any següent, com a conseqüència es va demanar a l’empresa Taller Gabins que fes el cap. Aquest serpent va durar del 2008 fins al 2010.

(En aquesta foto es poden apreciar alguns animadors de la festa del serpent dels menuts)

Malgrat tot, la serpent es continuava fent malbé i l’any 2010 se’n va fer una de nova que aquest any encara es farà servir.

Una de les qualitats que fan especial aquesta festa, és que la gent que hi participa són i han estat sempre pares i mares i ciutadans de Manlleu.

 Mares Món és l’entitat encarregada d’organitzar tallers pels nens, que consten d’algunes activitats simples, i d’altres de més complicades pels més grans. Aquestes activitats són cada any lleugerament diferents i algunes d’aquestes són: Fer serpents en miniatura, viseres amb la llengua de la temible serpent, tabals, capes de diables, serpents amb taps de suro, faixes, espanta serpents, bosses, diamants…

 A més dels tallers anteriorment anomenats, també es fa una obra de teatre en la qual participen pares i mares, però tot i així, els nens en són els protagonistes tota l’estona.

 Tots aquests materials que es necessiten aquest dia i tots els tallers, són possibles gràcies a la col·laboració d’un grup de dones que tenen poca relació social i que treballen en la seva reinserció fent tallers organitzats a l’edifici del Sidral.

Vídeo de l’espectacle infantil 2016:

Sponsors

  • Ajuntament de Manlleu
  • Associació per les Tradicions Populars Catalanes El Serpent de Manlleu
  • Diputació de Barcelona
  • Manlleu Capital del Ter