serpentmanlleu.cat

L’any 1975 el grup musical per a la quitxalla, Ara Va de Bo, incloïa la cançó del Serpent de Manlleu dins del seu disc Nero, nero, nas! Aquesta havia estat enregistrada, d’una manera precària i artesanal, aquell mateix any a la masia de Can Lari, a Piera. Gràcies a aquest fet, la cançó popular del Serpent de Manlleu, es va poder donar a conèixer a una nova generació de joves, ja que era la primera vegada a la història que aquesta melodia es gravava i era publicada en un disc.

Que els Ara Va de Bo, es fixessin en la cançó segurament va venir donat pel fet que el grup va incorporar com a veu femenina a la manlleuenca Dolors Laffitte (1949-2008) que s’afegí als altres tres membres fundadors: Jordi Roura, Josep Maria Pujol i Laura Pérez. En l’arxiu dels Ara Va de Bo es guarda una còpia de la lletra i melodia, de la cançó del Serpent, que Francesc d’A. Pujol havia fet arribar a la mateixa Dolors Laffitte l’any 1970. Per tant és evident que va ser ella qui va dur la cançó al grup.

Els Ara Va de Bo tenien, paral·lelament, una formació musical adreçada al públic adult, La Corranda. Aquest va ser el primer grup que va enregistrar un disc en català amb la multinacional Philips. L’any 1976 van incloure la Cançó del Serpent dins del seu segon dics Cançons Populars Catalanes.

Cal destacar que l’interès per la cançó del Serpent de Manlleu dels Ara Va de Bo no fou puntual, al contrari, durant més de quaranta anys han sigut els seus màxims propagandistes.

L’any 2001 tornen a enregistrar la cançó dins el CD Contes, cançons, jocs, danses i romanços, on a més també es podia escoltar la Història del Serpent de Manlleu i una versió instrumental.

Cançó del Serpent de Manlleu pels Ara Va de Bo (1975):

Cançó del Serpent de Manlleu per  La Corranda (1976):

Cançó del Serpent de Manlleu pels Ara Va de Bo (2001):

Sponsors

  • Ajuntament de Manlleu
  • Associació per les Tradicions Populars Catalanes El Serpent de Manlleu
  • Diputació de Barcelona
  • Manlleu Capital del Ter